Voor ouders

Voor ouders

De tenniskampen van Tennis Op Maat hebben alles in huis om kinderen een sportieve, leerzame en gezellige vakantie te bezorgen. Vanzelfsprekend gevuld met tennis, heel veel tennis. Maar ook andere sporten en activiteiten als koken en knutselen zorgen voor een plezierige week. Als ouder wilt u zeker weten dat uw kind een leuke tijd heeft in de schoolvakantie. Onbezorgd, ontspannen en vrij. Dan is een veilige omgeving essentieel. Logisch dat u zich daarom afvraagt bij wie uw kind terechtkomt, wat het programma is en hoe de organisatie ervoor zorgt dat u met een gerust hart uw kind kan inschrijven voor het tenniskamp.

Door onze jarenlange ervaring, uitgebreide deskundigheid en constante focus op veiligheid kunnen wij garanderen dat uw kind bij Tennis Op Maat in goede handen is. Dat vinden wij niet alleen zelf: meer dan 3.000 kinderen deden in de loop der jaren met veel plezier mee.

KNLTB
Het Oranje Kruis - EHBO
CIOS
CIOS

Een tenniskamp voor iedereen

Omdat wij graag iedereen de mogelijkheid geven om heerlijk te kunnen tennissen, kan iedereen van 5 t/m 17 jaar meedoen aan onze tenniskampen. Er is dus geen lidmaatschap bij een vereniging nodig. Ook maakt het niet uit hoe goed uw kind is of hoeveel ervaring hij of zij heeft.

We vinden het belangrijk dat elk kind goed mee kan komen. Juist door aandacht te hebben voor individuele verschillen zorgen we voor omstandigheden die passen bij mogelijkheden en wensen van uw kind. Zo gebruiken we per groep bijvoorbeeld verschillende materialen en ballen.

Tijdens de activiteiten houden wij sterk rekening met het niveau en de leeftijd van uw kind. Kinderen worden ingedeeld in een groep die goed bij hun past. Natuurlijk zorgen we ervoor dat vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar zitten. Zo creëren we met elkaar een gezellige sfeer met volop tennisplezier. Alle wensen en voorkeuren kunt u invullen op het inschrijfformulier, wij houden hier tijdens het tenniskamp rekening mee.

Onze gediplomeerde trainers hebben veel ervaring en weten als geen ander wat ze moeten doen om de kinderen te betrekken en te laten spelen op een manier die bij hun past. Deze focus is de kracht van onze organisatie en komt daarom ook terug in de naam van Tennis Op Maat. Kortom: van absolute beginner tot talentvolle topper, iedereen is welkom!


Oog voor veiligheid

De belangrijkste voorwaarde van een geslaagd tenniskamp is natuurlijk de veiligheid. Strakke voorbereiding, deskundigheid en veel ervaring zijn hiervoor vereist. Een tenniskamp organiseren voor grote groepen kinderen is een enorme verantwoordelijkheid. Wij zijn hier 100% van doordrongen. Zoiets doe je niet zomaar. En ook niet met zomaar iedereen. Het is daarom niet voor niks dat wij onze medewerkers met uiterste zorg selecteren.

Zo is elke trainer van Tennis Op Maat hoog opgeleid (minimaal HBO-niveau) en in het bezit van het officiële trainersdiploma van de KNLTB.  Veel trainers hebben daarnaast een CIOS- of ALO-achtergrond en zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Last but not least zijn we erg trots dat alle coördinatoren van de tenniskampen het diploma 'Eerste Hulp' van Het Oranje Kruis op zak hebben. Dat wij zoveel belang hechten aan veiligheid, blijkt ook uit het feit dat wij ons hebben aangesloten bij brancheorganisatie Steunpunt KinderVakanties (voorheen Jantje Beton).

Hoe wij deze mooie woorden in de praktijk brengen? Een paar voorbeelden:

  • 's Ochtends samen met uw kind verplicht aanmelden bij de coördinator, 's middags verplicht afmelden
  • Onze begeleiders hebben uw mobiele telefoonnummer, zodat zij u altijd kunnen bereiken
  • Wij geven u het telefoonnummer van de coördinator, zodat u ons tijdens het kamp in geval van nood kunt bereiken
  • Voor noodgevallen staat altijd een auto klaar bij het tennispark
  • Bij de start van elke ronde controleren we of iedereen er is
  • Speciaal voor het tenniskamp zijn er vaste tennisbanen gereserveerd zodat de kinderen elke dag in een vertrouwde en veilige omgeving lekker kunnen tennissen

Als u meer informatie wilt over onze organisatie en waar wij voor staan, neem dan een kijkje op de pagina over Tennis Op Maat of kom meer te weten over de week zelf op de pagina van onze tenniskampen. Praktische informatie over tijden, eten en drinken, weersomstandigheden en kleding leest u hier.

Inschrijven

Inschrijven voor het tenniskamp is eenvoudig. U vult hiervoor op de website het inschrijfformulier in. Hierop kunt u allerlei informatie over uw kind aangeven, zoals dieetwensen en met wie uw kind graag samen in een groepje ingedeeld wil worden. Na inschrijving ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging en later de factuur. Uiterlijk een week voor aanvang ontvangt u per e-mail de laatste informatie over het tenniskamp.

 

Deskundig

Onze trainers zijn hoog opgeleid en in bezit van het KNTLB-diploma. De meesten hebben daarnaast een PABO-, CIOS- of ALO-achtergrond.

Veilig en vertrouwd

Spel en plezier zijn zilver, een beschermde omgeving is goud. De veiligheid van de kinderen staat bij ons daarom voortdurend centraal.

Een schat aan ervaring

Door de jaren heen hebben wij al vele kampen georganiseerd. Meer dan 3.000 kinderen deden met veel plezier mee.