Onze tenniskampen

Welkom bij de tenniskampen van Tennis Op Maat!

In elke basisschoolvakantie organiseren wij voor kinderen van 5 t/m 17 jaar door de hele stad heen de leukste tenniskampen van Amsterdam. Ruim 3.000 kinderen deden de afgelopen jaren al met erg veel plezier mee. Lees snel meer over onze tenniskampen en schrijf je direct in voor één van onze zomerkampen!

Meer dan tennis alleen...

De tenniskampen zijn van maandag t/m vrijdag en staan natuurlijk in het teken van lekker veel tennissen. Uiteraard zorgen we ook voor genoeg afwisseling: speel bijvoorbeeld een lekker potje voetbal of maak met je hockeystick een superslalom om de pionnetjes heen. Daarnaast houden we een estafetterun en mag je tijdens trefbal proberen iemand uit het andere team af te gooien (met een zachte bal natuurlijk!). Maar sporten is niet het enige dat je doet...

Meisjes knutselen tijdens Tenniskamp Amsterdam Balanceren met de bal op Tenniskamp Amsterdam Jongens voetballen tijdens Tenniskamp Kattenlaan

Wat dacht je van koken en knutselen? Speciaal voor elk tenniskamp verzinnen we weer de heerlijkste recepten en de leukste knutselwerkjes. Zeker weten dat je iedereen thuis verrast met je creaties! Op het tennispark van TV Osdorp organiseren wij ook een tenniskamp voor selectiejeugd. Dit kamp is helemaal gericht op tennis. Naast de tennistrainingen ben je gericht bezig met conditietraining en mentale training. Mail ons gerust voor meer informatie over dit selectiekamp.

In goede handen

Op alle locaties krijg je iedere dag minimaal 3½ uur tennisles van de gediplomeerde tennisleraren van Tennisschool Tennis Op Maat. De begeleiding tijdens de sportspellen, het koken en het knutselen is in handen van onze ervaren sportinstructeurs en assistenten. Omdat wij betrouwbare en professionele ondersteuning erg belangrijk vinden, eisen wij van onze trainers dat zij in het bezit zijn van een relevant diploma (KNLTB, CIOS, ALO, PABO). Ook zijn wij aangesloten bij Steunpunt KinderVakanties (voorheen Jantje Beton), een brancheorganisatie die kwaliteit en veiligheid van kinderkampen garandeert.

In gezellige groepjes die goed bij jou passen

Als je meedoet aan een tenniskamp, dan wil je natuurlijk in een groep zitten die bij je past. Daarom delen wij je in met kinderen die ongeveer even oud en even goed zijn. Wil je samen met een vriendje of vriendinnetje in de groep? We houden hier bij het indelen zeker rekening mee! Je groep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Een vaste tennisleraar met een vaste assistent begeleiden je gedurende de dag en zorgen voor een veilige, sportieve en gezellige sfeer. Als een echt team werk je samen met de andere kinderen. Op en buiten de tennisbaan. En je leert natuurlijk nog veel beter tennissen, wat wil je nog meer... En elke dag zijn er prijsjes te winnen voor samenwerken, je best doen en het slaan van de mooiste tennisslag!

Dikke lol tijdens tenniskamp amsterdam Kinderen hebben plezier tijdens Tenniskamp Amsterdam Brochure Tennisschool Tennis Op Maat aandachtig bekeken

Zie je in de finale!

Op vrijdagmiddag (of woensdagmiddag) sluiten we het tenniskamp traditiegetrouw af met een spannend tennistoernooi. En je ouders mogen komen kijken! Aan het eind van de dag kun je de leukste momenten van het tenniskamp terugzien op een groot scherm. Het is onze ervaring dat deze video altijd weer een enorm hoogtepunt is! Omdat je inmiddels natuurlijk al behoorlijk trek begint te krijgen, kun je tijdens bepaalde kampen aanschuiven bij de gezellige barbecue. Zo sluiten we de week feestelijk en smakelijk af. Op het tenniskamp op Kattenlaan spelen twee Nederlandse top-50 spelers tijdens de BBQ een prachtige demonstratiewedstrijd. Wie weet mag jij hierbij wel assisteren als ballenjongen of ballenmeisje, mis die dus zeker niet!

Praktische informatie

Kom in sportkleding. Als het warm is, raden we je aan om je alvast in te smeren met zonnebrandcrème. Als het koud is, kleed je dan in laagjes. Neem altijd een regenjas en een droog t-shirt mee. Je kunt een tennisracket van ons lenen, maar voor €25 kun je bij ons ook je eigen tennisracket kopen (de coördinator zorgt voor de juiste maat). In de kleedkamer hebben we voor jou een vaste plek gereserveerd waar je je spullen kunt bewaren.

Tenniskids

Tijdens de tenniskampen werken we volgens het Tenniskidsprogramma van de Nederlandse tennisbond (KNLTB): je leert spelenderwijs de tennisvaardigheden waarbij het veld, de bal en het racket worden aangepast aan je leeftijd en niveau. Kinderen t/m 8 jaar spelen met grotere en zachte rood-gele ballen over de breedte van het tennisveld, kinderen t/m 10 jaar met zachte oranje-gele ballen over de lengte maar op ¾ van het tennisveld en kinderen t/m 12 jaar met zachtere groen-gele ballen over het hele tennisveld. Meer informatie vind je op de website van Tenniskids.

Een voorbeeld van een dag op ons tenniskamp

9.00 - 9.15 uur Binnenkomst
9.15 - 9.30 uur Voorstelronde van team, bekendmaking thema
9.30 - 9.50 uur Warming-up
9.50 - 10.00 uur Demonstratie van de 'slag van de dag'
10.00 - 11.20 uur Tennis
11.20 - 11.35 uur Kleine pauze
11.35 - 12.45 uur Sport en Spel
12.45 - 13.30 uur Lunch
13.30 - 14.45 uur Tennis
14.45 - 15.00 uur Pauze
15.00 - 16.20 uur Koken
16.20 - 16.45 uur Eindspel en groepsfoto
16.45 - 17.00 uur Groepsprijzen, moppentrommel en dagafsluiting
17.00 - 17.15 uur Hek open, afmelden

Meer weten of inschrijven?

Ben je enthousiast geraakt en wil je weten wanneer er een tenniskamp bij jou in de buurt is? Bekijk dan snel op welke locaties in Amsterdam je terecht kan. Via het overzicht van vakanties kom je per vakantie te weten aan welk tenniskamp je mee kan doen. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden ze graag.

 

Deskundig

Onze trainers zijn hoog opgeleid en in bezit van het KNTLB-diploma. De meesten hebben daarnaast een PABO-, CIOS- of ALO-achtergrond.

Veilig en vertrouwd

Spel en plezier zijn zilver, een beschermde omgeving is goud. De veiligheid van de kinderen staat bij ons daarom voortdurend centraal.

Een schat aan ervaring

Door de jaren heen hebben wij al vele kampen georganiseerd. Meer dan 3.000 kinderen deden met veel plezier mee.